Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány

Régió: Borsod-Abaúj-Zemplén
Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 76 út
Tevékenységek: Inkubátorház, Szellőztetett állványok, Római katolikus egyházközség kulturális tevékenységének támogatása, Gyógyító-rehabilitációs tevékenység, Szociális tevékenység, Ipari hűtőszekrények és ládák, Gyógyszeradagoló eladás, Az alapítvány tevékenysége, Egészségügyi rehabilitációs tevékenység, Egészségügyben használatos műszerek, Eszközök beszerzése, A korszerűbb gyógyítási feltételek megteremtése, Az alapítvány célja:, A leukémiás és daganatos gyermekek csontvelő transzplantációjának helyi megvalósítása (1995től működik), A leukémiás és daganatos gyermekek gyógyítási feltételeinek minél magasabb szintű megteremtése, Fejlesztések megvalósítása, És korszerűbb műszerek valamint eszközök beszerzése, Szakmai továbbképzések támogatása minél magasabb szintű gyógyítás érdekében, A leukémiás és daganatos gyermekek segítése, Életminőségük javítása, A gyógyult és a gyógyulóban lévő gyermekek rehabilitációja, Rendkívüli esetben (rászorultság) a gyógykezelt betegek kisebb, Egyszeri adományban részesítése, Az alapítvány megvalósult céljai, Eredményei:, Adminisztrációs és híradástechnikai eszközök vásárlása, A jobb munkafeltétel megteremtése érdekében, 1994–ben a csontvelő transzplantáció megvalósítása (steril boxok és az ehhez szükséges orvosi műszerek vásárlása, Klímaberendezés megvásárlása – kiépítése), „vérképmeghatározó gép”, Hematológiai automata vásárlása, Automata ajtók telepítése az osztályra, Gyógyászati eszközök beszerzése (infúziós pumpák, Nagy pontosságú gyógyszermérleg, Gőzsterilizátor, Betegőrző monitor, Térfigyelő rendszerek stb…), Újabb steril szoba létesítése, Az osztály teljes klimatizálása, Valamint a bútorzatának cseréje és kiszolgáló berendezések vásárlása (mosógép, Televíziók stb…), Adminisztrációs és orvosi műszerek állandó felújítása, Korszerűbbekre való cseréi, Rehabilitációs tevékenységen belül: a gyerekek táboroztatása, Megajándékozása, Valamint oktatási eszközök biztosítása stb…, Rászorultság alapján segélyek a kezelteknek, Valamint a nővérek és orvosok továbbképzéséhez hozzájárulás, Már több mint 220 gyermeken hajtották végre a csontvelőtranszplantációt, Akiknek többségük a gyógyulás útjára lépett, Illetve meggyógyult, Az alapítvány további tervei, Célkitűzései:, A további terveinkben szerepel az amortizálódott műszerek korszerűbbekre való cseréje, Egy központi laboratórium létrehozása, Amely a csontvelő donorbank helyi megvalósítását teszi lehetővé, Az előző pontok figyelembevételével, És a legújabb kutatási eredmények alkalmazásával, A gyógyultak arányát növelni, Illetve a kezelést a felnőttekre is kiterjeszteni, Mindezek mellett a rehabilitációs tevékenységeket a továbbiakban is fent kívánjuk tartani, Valamint bővíteni szeretnénk egy rehabilitációs központ létrehozásával, Céljaink közt szerepel még, Az osztályon kezeltek betegszállításának felvállalása
Telefonszám(ok): +3646411344 , +3646515252 , +36304152505
Fax: +3646416622
Cégbemutató: Adószám: 18400151-1-05
Bankszámlaszám: 10102718-43016100-00000001
Az Alapítvány tagja az Országos Szövetségnek.
Az Alapítvány az alapító okirat megalkotásával 1990. december 28. és az alapító és a kuratórium többi tagjának aláírásával, majd a Megyei Bíróság hozott végzésével 80. sorszám alatt nyilvántartásba vételével, 1991. március 29-ével kezdte meg munkáját.
Az Alapítvány 4 fős kuratóriummal működik, melynek alapítója Bonta László, képviselője Dr. Brenner Gábor, aki a jogi képviseletet látja el. A kuratórium tagjai ellenszolgáltatás nélkül végzik munkáikat.
Az Alapítvány működési területe: B. A. Z. Megyei Kórház és EOK, Gyermekonkohaematológiai- és Csontvelőtranszplantácós Osztálya.
Az Alapítvány 1990-ben azért jött létre, hogy a magyarországi leukémiás és daganatos gyermekek gyógyításának és csontvelő-transzplantációját megvalósítsa. Ezen felül lakóhelyi megkülönböztetés nélkül az ilyen betegségben szenvedő gyermekek gyógyítása, elkülönített anyagi lehetőség függvényében.
1994-ben, a célkitűzéseknek megfelelően az Alapítvány által megvásárolt berendezésekkel létrejött a B. A. Z. Megyei Kórházban a csontvelő-transzplantáció, amely 1995-től folyamatosan működik.
Az Alapítvány anyagi eszközei kizárólag a leukémiás és daganatos gyerekek gyógyítására hasznosíthatók. Az anyagi javakat egyre korszerűbb műszerekre és berendezésekre, valamint adminisztrációs eszközökre és a közforgalmazáson kívüli gyógyszerek, beszerzésére fordítja.
A kuratórium döntése alapján rendelkezésre bocsátott anyagi eszközök fordíthatók továbbá az osztályon eredményesen nem kezelhető betegek külföldi gyógykezelésére, illetve orvosok és nővérek szakirányú képzéséhez való hozzájárulásra.
Rendkívüli esetben /rászorultság/ a gyógykezelt betegek kisebb, egyszeri adományban részesíthetők.
Közvetlenül használandó fel az Alapítvány céljára az a juttatás, amelynek felhasználását adományozója úgy határozta meg.
Az Alapítvány a Tárgyi eszközeinek jelentős részét működésre átadta a B.A.Z. Megyei Kórháznak, mely üzemelteti, de nem idegenítheti el, és nem is értékesítheti azokat. Minderről hivatalos szerződés készült a két fél között.
A rehabilitációs tevékenységet is működteti, mely abból áll, hogy a gyógyulóban lévő gyermekeknek minden évben megszervezi nyaraltatását, táboroztatását és az osztályon hosszú ideig tartózkodó, kezelés alatt álló betegeket megajándékozza /mikulás, karácsony, gyermeknap, születésnap, névnap stb./.
A Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány a leukémiás és daganatos gyermekek ügyét szolgálja.
Az Alapítvány indításakor az volt az elképzelés, hogy ha egy gyermek életét sikerül megmenteni, már megérte. Mára már ez sokszorosan sikerült, de még nem elég,…..még nem!
Vissza